Oslo, Norge
+4745037630
Arvin0809@outlook.com

Hva er digital markedsføring og en digital strategi ?

My WordPress Blog

Hva er digital markedsføring og en digital strategi ?

I denne ukens blogginnlegg skal det handle om digital markedsføringsstrategi, hva det er og hva det innebærer.

https://www.omegamedia.no/wp-content/uploads/2019/08/Remarketing-1024×436.png

Hva er digital markedsføring og strategien?

Den enkleste måten å forklare hva digital markedsføring er, er ved å se på forskjellen mellom tradisjonell markedsføring og den digitale markedsføringen.

Tradisjonell markedsføring har et par ulemper. Den ene ulempen er at det kun blir enveiskommunikasjon. Den andre ulempen med tradisjonell markedsføring er at man ikke kan få noen direkte tilbakemeldinger.

Digital markedsføring på den andre siden åpner for toveiskommunikasjon med kunder man allerede har og med fremtidige kunder. Ved å bruke digital markedsføring kan man også få tilbakemeldinger i sanntid og man kan mye lettere se om det man gjør funker eller ikke. Det har også store fordel ved at man kan analysere data om hvordan kampanjer som man kjører funker. Dersom man bruker digital markedsføring riktig, kan man drive en mye mer effektiv og lønnsom markedsføring.

En annen fordel man har med digital markedsføring er at man får et innblikk i forbrukerens atferd. Dette gjør at man kan drive målrettede kampanjer slik at man treffer akkurat det kunden ønsker. For å få full effekt av digital markedsføring er det viktig å ha alt på plass før man starter. En digital markedsføringsstrategi kan derfor være effektivt.

Før du setter i gang er det viktig at du har en god markedsføringsstrategi. Dersom man har en god strategi som fundament er det mye enklere å nå personer på en effektiv måte. Du får muligheten til å blant annet samle inn info om kundenes atferd, lage egne kommunikasjonskanaler, nå målgrupper, analysere data og mye mer. Dette er bare noen av de mange fordelene ved digital markedsføring.

Digital markedsføring gjør hverdagen til en virksomhet mye enklere, i tillegg som du kan nå ett helt nytt publikum på en veldig effektiv måte. Det kommer i dag nye verktøy for markedsføring hele tiden, og derfor er det viktig å ha muligheten til å automatisere noe av arbeidet.

Digital strategi

Det digitale samfunnet krever at bedrifter skal ta del av den digitale verden da det er der kundene er nå. For at bedrifter skal kunne tilpasse seg dette behovet kan det være lurt p ha en digital strategi. Denne skal hjelpe bedriften med å nærme seg sluttmålet og vil være nødvendig for å lykkes.

En digital strategi handler om bedriftens mål, og hvordan bedriften skal nå disse målene. Denne strategien skal innebære hva slags tiltak din bedrift skal gjøre for å komme inn i det digitale samfunnet. Det kan være en fordel om bedriften er tilpasningsdyktig slik at de utvider kundebasen og beholder eksisterende kunder. Det er viktig at når man går over i den digitale verden, ikke mister de eksisterende kundene, og det vil derfor lønne seg å være fleksibel i overgangen.

Strategien bør inneholde; visjon, tiltak, oppgave, forventinger og mål.

Tanker om dette

Det er ikke lenger lett å overleve i en bedrift dersom man ikke følger med på det digitale skiftet. Den digitale verden tar i stor del over for den type markedsføring vi tidligere har drevet med. For å overleve i denne drastiske endringen er det viktig å slenge seg på den digitale delen av bedriften.

Samtidig er det viktig at man i så stor grad som mulig bevarer de kundene som man har fra før, uten å miste fremtidige kunder. En strategi som nevnt ovenfor vil derfor være en god måte for en bedrift å starte på det digitale markedet. Da har man en plan med hvilke mål man ønsker å nå i grunn, og det er lettere å forholde seg til.

Det er flere muligheter enn ulemper med å ta del i det digitale markedet, og det er derfor viktig med gode strategier.

Kilder:

https://www.omegamedia.no/wp-content/uploads/2019/08/Remarketing-1024×436.png

https://www.labsmarketing.no/tjenester/strategi

2 Responses

  1. Hei! Så spennnende å lese hva du skriver og deler med oss. Du er flink til å bruke bilder og kilder. Det er bra! Bra bruk av underoverskrifter.Til neste gang kan du gjerne skrive enda litt lenger! Og husk å lese over skrivefeil, så førsteinntrykket blir bra 🙂 Lykke til videre!

    • arvin0809 sier:

      Hei Emeline, takk for tilbakemeldingen og beklager for sen svar men hadde ikke fått varsler før nå at du hadde gitt tilbakemelding på bloggen. Skal prøve mitt beste og skrive mer men følte bare at hvis jeg skrev mer så ville det bli urelevant og gjentagende. Men blir jo flere innlegg framover så blir bare bedre og bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *