Oslo, Norge
+4745037630
Arvin0809@outlook.com

Hva er CSR og CSV?

My WordPress Blog

Hva er CSR og CSV?

Bedriftens rolle i samfunnet handler om de økonomiske, etiske, juridiske og filatopiske forventningene samfunnet har til bedrifter på ett viss tidspunkt. Med bedriftens rolle sikter man til hvordan bedriften opptrer seg i forhold til samfunnet. Blant annet hvordan en bedrift forholder seg til helse, miljø og andre slike faktorer.

CSR

CSR er en forkortelse av «Corporate Social Responsibility». På norsk betyr CSR «bedriftens samfunnsansansvar» og det handler om bedriftens integrasjon av sosiale og miljømessige hensyn i daglig drift, men også å følge gjeldende lover og etiske standarder i det landet de opererer i.

Bilderesultater for csr
https://www.google.com/search?q=csr&tbm=isch&ved=2ahUKEwjJxJTH4fHnAhVCwKYKHUqaDhsQ2-cCegQIABAA&oq=csr&gs_l=img.3..0l5j0i30l5.3313.183947..184188…0.0..0.65.239.4……0….1..gws-wiz-img…….0i67.bzJIMqAtSe4&ei=77lXXomRGMKAmwXKtLrYAQ#imgrc=-BKAz6-MpPxyrM&imgdii=hzFxkDcBWQCZoM

Ved at bedrifter viser samfunnsansvar kan de både oppnå et bedre omdømme som også forårsaker økte fortjenester. Riktige innvesteringer i samfunnsansvar har vist seg å gi bedrifter mer lojalitet, ett positivt omdømme fra kunder og myndighetene og fornøyde ansatte.

Hvilke områder en bedrift bør engasjere seg bestemmes i hver enkelt bedrift ut ifra hva de kan bidra med og hva de kan gjøre. Samfunnsansvar skal ikke være en liten del av bedriften sin oppgave, men må integreres i hele bedriften.

CSV

CSR og CSV innebærer begge mye av det samme. Begge innebærer at man følger gjeldende lover og etiske standarder. CSV er en forkortelse av Creating Shared Value og skiller seg på noen måter fra CRV. CSV er integrert i forretningsmodellen for konkurransen og profitten sin del, i motsetning til CSR som responderer på ytre press.

Bilderesultater for Creating Shared Value,
https://www.google.com/search?q=Creating+Shared+Value,&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj8gI7U4fHnAhVmx4sKHfQtA9UQ_AUoAXoECBIQAw&biw=1280&bih=529#imgrc=NZx2XBc_rVr4pM

CSV betyr å skape delt verdi. Den delte verdien bygger på å finne og utvikle sammenhenger mellom samfunnsmessig o (Nygaard, 2019)g økonomisk fremgang. Ett eksempel på tilfeller i dag hvor CSV brukes kan være dette med klima og miljø spørsmål. Utviklingen av høyteknologien er en måte å tilfredsstille ett samfunnsbehov. Videre må virksomheten integrere samfunnsbehovet, for eksempel ved å skape mål om bærekraft. (Harvard Business)

CSV er et konsept som er kommet i vinden siste tiden fordi det appellerer til lønnsomhet og vekstmuligheter. Denne ideen handler om å danne muligheter for nye profitable forretningsområder ved å skape verdi både for aksjonerer, men også for samfunnet.

 I disse tider blir bedrifters samfunnsansvar hele tiden satt på prøve. Det er da man ser nytten og verdien av å ha en strategi innenfor samfunnsansvaret bedriften har (CSR eller CSV). Det er i dag stort fokus på miljø og bærekraft og bedrifter må derfor tenke i nye baner. Bedrifter er nødt til å tilfredsstille behovet samfunnet har i dag, men uten å ødelegge for neste generasjons behov.

Kilder

Harvard Business, r. (u.d.). Den store ideen: å skape delt verdi.

Nygaard, A. (2019). Grønn markedsføringsledelse . Fagbokforlaget.

Bilde 1: https://www.google.com/search?q=csr&tbm=isch&ved=2ahUKEwjJxJTH4fHnAhVCwKYKHUqaDhsQ2-cCegQIABAA&oq=csr&gs_l=img.3..0l5j0i30l5.3313.183947..184188…0.0..0.65.239.4……0….1..gws-wiz-img…….0i67.bzJIMqAtSe4&ei=77lXXomRGMKAmwXKtLrYAQ#imgrc=cMb0CXFtPeHJQM

Bilde 2: https://www.google.com/search?q=Creating+Shared+Value,&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj8gI7U4fHnAhVmx4sKHfQtA9UQ_AUoAXoECBIQAw&biw=1280&bih=529#imgrc=NZx2XBc_rVr4pM

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *